SWF file not found. Please check the path.

Home Korrekciós szolgáltatások xFILL technológia
PDF Nyomtatás E-mail

Trimble xFILL technológia...

...avagy 20 perc ajándék pont akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá.

Függetlenül attól, hogy valaki földi telepített bázisállomást használva vagy a mobiltelefonos adatátvitelt használó GNSSnet.hu korrekcióval érte el az RTK pontosságot, néha-néha számolnia kellett, hogy a GPS vevő elveszíti az „RTK FIX” pontosságot a korrekció időszakos megszűnése miatt. Ezt a saját bázisállomások esetében, rádiós átjátszó állomásokkal, a GNSSnet.hu felhasználóinál két szolgáltató párhuzamos használatával (dupla SIM kártyás modemmel), majdnem teljesen ki tudjuk küszöbölni. Természetesen ennek ellenére is előfordulhatnak átmeneti adatátviteli problémák, ami eddig megállásra kényszerítette a traktorokat. A Trimble xFILL technológia pontosan ekkor lép működésbe, és átsegíti a GPS vevőt a legnehezebb perceken. Az RTK korrekció megszűnése után a Trimble RTX korrekció átmenet nélkül veszi át a szerepet, és az első 5 percben a pontosság romlása nélkül „életben tartja” a GPS vevőt. A pontosság minimális romlása mellett, akár 20 perig is képes a GPS-t megfelelő korrekcióval ellátni. Ha ezen a 20 percen belül újra helyreáll a kapcsolat, és megérkezik a várva várt RTK korrekció, akkor az xFILL háttérbe vonul, és felkészül, hogy esetleg újra ki kell segíteni a bajból a GPS vevőt.  

xFill technológia

Mik az előnyei?

 

  • 20 percre kiterjesztett RTK pozíciót kap a felhasználó abban az esetben, ha a rádiós vagy internetes korrekció átmenetileg nem érkezik meg a vevőbe.
  •  Az átállás a felhasználó számára észrevétlen, nem akadályozza a munkát, teljesen automatikusan történik.
  •  Nincsen inicializálási idő, amint kiesik a használt RTK korrekció azonnal a helyére lép az xFill.
  •  Nem kell külön eszközt beépíteni, és nincsen előfizetési díja sem.  Automatikusan jár minden olyan Trimble eszközhöz, amely RTK pontossággal dolgozik. Korábban vásárolt CFX-750 vagy FmX monitorok esetén egyszerű és szintén ingyenes szoftverfrissítéssel érhető el.
  • Honnan értesül a felhasználó az xFill használatáról?

Az éppen aktuális képernyőn egy kicsi ikon mutatja csak, hogy az XFill bekapcsolt. Az ikon színe jelzi az állapotát.

Fehér esetén nincsen használatban.

Kék esetén használatban van és mellette megjelenik a hátralévő idő.

Piros esetén 5 percen belül megszűnik az xFill korrekció. A megszűnésről egy külön figyelmeztető képernyő is megjelenik.

A piros ikon mindaddig marad, amíg nem érkezik egy földi korrekciós jel, ekkor ismét fehér színűre vált.